Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ремонт вулиці

Середа, 24 січня 2018, 11:04

У Франківському районі Львова судитимуть недобросовісних ремонтників вулиці

ремонт вулиці

У Львові чотирьох членів організованої групи судитимуть за привласнення 8 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. 

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до Франківського районного суду м. Львова кримінальне провадження стосовно чотирьох членів організованої групи. Їх обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 36-річний керівник одного із підприємств у сфері будівництва, у 2016 році організував у Львові стійку групу до складу якої увійшли ще три жителі міста. Вказані особи – працівники підприємств та організацій, які повинні були здійснювати реконструкцію декількох вулиць міста, а також забезпечувати технагляд і контролювати якість виконаних робіт.

Замовником ремонту була Львівська міська рада. Зловмисники придбали матеріали для ремонту каналізаційного колектора, що не відповідали вимогам проектно-кошторисній документації. Крім цього, до актів приймання виконаних робіт, чоловіки внесли неправдиві відомості. Махінатори діяли за спільно узгодженим планом та у результаті таких дій завдали територіальній громаді Львова збитків на суму понад 8 млн грн.

Зазначимо, що у межах кримінального провадження, прокуратурою Львівської області в інтересах міської ради заявлено цивільний позов з метою відшкодування завданих збитків. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, організатора цієї злочинної групи спіймали у червні 2017 року  затримали під час спроби підкупу правоохоронців за закриття даного кримінального провадження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.