Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

Нацполіція Львівщини

П'ятниця, 26 січня 2018, 14:33

У Львові на хабарі погорів викладач вишу

хабар

Завідувач кафедри одного із вищих навчальних закладів вимагав від студента 400 доларів та 3 000 грн "подяки" за успішний захист диплома.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Львівські правоохоронці викрили завідуючого кафедрою одного із вищих навчальних закладів, який налагодив корупційну схему незаконного збагачення.

Зловмисник вимагав у студента 400 доларів та 3 000 гривень за сприяння в успішному захисті дипломної роботи. Правоохоронці затримали викладача на гарячому у його службовому кабінеті.

Поліцейські встановили, що він і раніше вимагав "подяки" за сприяння у вирішенні аналогічних питань. Правоохоронці задокументували отримання посадовцем неправомірних вигод на загальну суму у понад 100 000 гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Викладачу-хабарнику загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Освітянина затримали правоохоронці, наразі триває досудове розслідування.

Зазначимо, це вже другий випадок затримання викладача-хабарника у Львові з початку року.

Нещодавно доцента НУ "Львівська політехніка" спіймали на хабарі у 370 доларів. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.