Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шахта Степова

П'ятниця, 26 січня 2018, 16:11

Винними у трагедії на шахті "Степова" підозрюють чотирьох осіб

Шахта Степова

Щодо них застосовано запобіжні заходи і відсторонено від роботи.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

Відповідно до висновків судової гірничо-технічної експертизи, проведеної фахівцями Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, встановлено, що причинами нещасного випадку стали незадовільний технічний стан вентиляційного та електромеханічного обладнання, що призвело до скупчення метаноповітряної вибухонебезпечної суміші та стало причиною вибуху.

У грудні 2017 року майстру дільниці шахти, який на той час обіймав посаду виконуючого обов’язки заступника директора з охорони праці шахти, вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей). Крім цього, підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час, а також відсторонено від займаної посади.

У січні цього року ще двом керівникам дільниць та гірничому майстру, які не забезпечили належну роботу систем контролю метано-газової суміші, відповідне вентилювання дільниці шахти, не вивели працівників із небезпеки, а також не вжили заходів до знеструмлення дільниці, повідомлено про підозру за ст.272 КК України. До вказаних осіб застосовано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту та відсторонено від посад.

Зазначимо, що у ході подальшого розслідування в провадженні буде надана оцінка діям інших працівників підприємства, які можуть бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури області.

Нагадаємо, 2 березня на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

Додамо, що основними причинами аварії на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля" були порушення  у роботі систем провітрювання, безпеки УТАС і УГК та порушення в питаннях охорони праці.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.