Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Понеділок, 29 січня 2018, 10:52

Михайло Цимбалюк: Центральна влада руками місцевих депутатів закриватиме важливі соціальні об’єкти

Михайло Цимбалюк

У реформі децентралізації найбільшою небезпекою Михайло Цимбалюк вважає примусове об'єдння в громади.

Найбільша небезпека створення об’єднаних територіальних громад у тому, що держава спочатку «кинула кістку» новоствореним ОТГ (пообіцяли додаткове фінансування), а для тих, хто не має такого бажання, цей процес відбудеться примусово.

Про це розповів голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» під час зустрічі у Трускавці з редакторами місцевих ЗМІ.

«Прикладом нелегкого процесу децентралізації може бути селище Східниця – її об’єднання гальмує кілька сільських голів, а лише тому, що не всю землю там продали. В ідеалі об’єднання мало би мати інший характер – добровільний. Держава спочатку надала широкі повноваження на місцях, а тепер розуміє, що забагато віддала… У Львові, наприклад, створили бюджет розвитку, а зрештою чиновники у Києві передали на місця витрати на утримання шкіл та лікувальних закладів… подібна ситуація і в інших містах. Як результат, центральна влада руками місцевих депутатів буде закривати школи, дошкільні заклади, ФАПи, бо не всі місцеві бюджети можуть витримати таке навантаження», – розповів Михайло Цимбалюк.

Головний «батьківщинівець» Львівщини наголосив на тому, що ВО «Батьківщина» домагається удосконалення процесу децентралізації, аби вже наступного року прийти до влади і встигнути зупинити закриття соціально важливих об’єктів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.