Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Вівторок, 30 січня 2018, 13:34

До бюджету Львівщини внесли зміни

Львівська обласна рада

Обласна рада внесла зміни до бюджету на 2018 рік

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Завдяки внесеним у бюджет Львівщини вдасться завершити будівництво (реконструкцію), капітальний ремонт обласних об’єктів соціально-культурного призначення, а також збільшити видатки за рахунок залишку коштів, що утворився на початок року в обласному бюджеті за субвенціями з держбюджету. 

На капітальне будівництво 66 об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення виділили 148,8 млн грн. Крім того, депутати збільшили галузі освіти видатки на 59,2 млн грн. Ці кошти спрямують на придбання шкільних автобусів та обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів міст, районів та ОТГ. Галузі охорони здоров’я сьогодні збільшили видатки на 351,7 млн грн. Зокрема, на розвиток сільської медицини – 302 млн грн. Ще майже 50 млн грн субвенції з держбюджету в рамках спільної з Міжнародним банком реконструкції програми "Онкопревенція" є перехідними.

За словами голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олега Домчака, загалом цього року бюджет розвитку передбачає 174 млн грн – це рекордна сума за всі останні роки в обласному бюджеті.

"Майже третина цих коштів піде на галузь охорони здоров'я. Цим підтверджуємо, що хочемо покращити надання медичних послуг у наших установах, а це – закупівля карет швидкої допомоги, медобладнання, реконструкції приміщень. Плануємо продовжити системно фінансувати не лише об’єкти територій, а й загальнообласні. Таким чином ми покращуємо стан будівель, умови перебування мешканців Львівщини в установах різних галузей, а також сприяємо наданню там якісних послуг", – підкреслив Олег Домчак.

Також Львівська обласна рада сьогодні виділила 6,5 мільйонів гривень на проведення реконструкції будівлі колишнього російського культурного центру, що у Львові, для створення  "Будинку воїна". Фінансування цього проекту стало можливим завдяки включенню цього приміщення до переліку капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення.

Нагадаємо, бюджет області затвердили 21 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.