Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Короленка, 1а

Вівторок, 25 жовтня 2016, 17:02

Російський культурний центр у Львові віддадуть атовцям

Короленка, 1а

Облрада проведе конкурс, на якому оберуть ті громадські організації, які переїдуть у приміщення колишнього Російського культурного центру.

Відповідне рішення сьогодні прийняли депутати на пленарному засіданні Львівської облради.

Комунальне приміщення на вулиці Короленка, 1а, де раніше розташовувався Російський культурний центр, передадуть в оренду громадським організаціям, які займаються питаннями АТО.

"За" це рішення проголосувало 65 депутатів.

"Перед цим управління майном спільної власності Львівської обласної ради повинне привести приміщення у належний стан, владнати багато юридичних питань, а вже потім провести конкурс на право його оренди саме для тих громадських організацій, що пов'язані з АТО", – розповів заступник голови облради, голова спеціальної комісії щодо даного комунального приміщення Володимир Гірняк.

Зазначимо, спеціальна тимчасова контрольна комісія досліджує приміщення на вулиці Короленка, 1а, ще з січня.

За словами Володимира Гірняка, за цей час вже провели 7 засідань комісії, а рішення стосовно передачі приміщення, яке раніше орендували російські громадські організації, активістам-атовцям підтримали сім членів із десяти.

Нагадаємо, в січні профільна комісія Львівської облради доручила управлінню майном спільної власності виселити з Російського культурного центру на вул. Короленка, 1а всі громадські організації, через те, що вони не укладали юридичної угоди на оренду цього приміщення з облрадою. У відповідь на це представники російської громади Львова звернулись до Президента.

Наприкінці березня облрада включила Російський культурний центр до переліку до переліку 42 об'єктів для приватизації в 2016 році. Втім уже в червні дане приміщення виключили з цього списку.

Зазначимо, приміщення колишнього кінотеатру, що на вул. Короленка, 1а ще в 1990 році Львівська облрада передала в оренду Товариству друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.