Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

диплом

tsn.ua

Четвер, 1 лютого 2018, 19:09

Чиновники вважають, що вища освіта не є обов'язковою для мешканців Львівщини

диплом

У Львівській ОДА і службі зайнятості хочуть зламати стереотип про те, що для отримання роботи мешканцям області обов'язково потрібна вища освіта.

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів розповів:

"Ми провели серйозну роботу разом з науковими інституціями пов'язаними із тим, щоб виявити необхідну кількість найманих працівників, які потрібні для промислових підприємств. Сьогодні ми говоримо про те, що щорічно в закладах професійно-технічної освіти рівень регіонального замовлення повинен становити понад 11 тисяч учнів, які б навчались в цих закладах. Також потрібно долати стереотипне мислення, про те, що потрібно здобувати вищу освіту, навіть якщо для цього немає жодних передумов."

Виконуюча обов'язки директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук додала також:

"У 2017 році збільшилась кількість роботодавців, які заявили вакансії до центрів зайнятості. Впродовж минулого року було зібрано 71000 вакансій. З них – 73% є вакансіями робітничих спеціальностей. Вдалося працевлаштувати майже 55000 шукачів роботи, з них 68% – це ті хто знайшли роботу до набуття статусу безробітного.

Насправді, як говорив Роман Степанович, потрібно міняти стереотипне мислення мешканців нашої області щодо привилеїв та пріоритетів здобуття вищої освіти. Тому що ринок праці нам диктує зовсім інше: найбільшим попитом на ринку праців користуються робітники з інструментом і попит на них складає 31% від загальної кількості попиту. Заробітні плати, які пропонуються, є цілком достойними аби працювати в Україні.
Тому одним з пріоритетів Державної служби зайнятості цього року буде продовження інформаційної кампанії "Живи та працюй в Україні". Ясна річ, що робітничі спеціальності – найбільш актуальна вимога теперішнього ринку праців, і до цього варто прислухатися молоді."

Додамо, що торік в області створили 8000 робочих місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.