Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

П'ятниця, 2 лютого 2018, 11:40

У Львові взялись за перевізників: за невипуск маршруток – штраф 3 400 грн

львівські маршрутки

Львівська міськрада сьогодні затвердила нові договори з перевізниками, які передбачають штрафи за невипуск маршруток, неналежний санітарний стан.

Сьогодні, 2 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив рішення "Про затвердження договору про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування у м. Львові". Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив в.о. начальника управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика, відтепер перевізників Льовова штрафуватимуть за невипуск автобусів на маршрути міста, за неналежний санітарний стан автобусів. Попередні договори із перевізниками штрафних санкцій не передбачали. Всі штрафні санкції почнуть діяти по завершенню конкурсу перевізників.

"Цей договір є доопрацьованим. У договорі конкретніше передбачені штрафні санкції до перевізників, яких не було передбачено в попередньому договорі. Передбачено штрафні санкції за невипуск автобусів на маршрут, за порушення регулярності вигоду – це буде штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн, – ред.) За інші порушення, до прикладу, незабезпечення автобусів відповідним освітленням, неналежний санітарний стан – штраф 100 неоподаткованих мінімумів (1700 грн, – ред.)

Також у договорі передбачено інвестиційні зобов’язання до перевізників щодо оновлення рухомого складу – це капітальний ремонт існуючих автобусів, придбання вживаних, але обов’язково з низьким рівнем підлоги та закупівля нових автобусів. Відповідно до договору, кожного року перевізники мають оновлювати свій рухомий склад мінімум на 10%, протягом терміну, на який укладено договір", – пояснив Олег Партика.

Як йдеться у проекті рішення, кожен автобус на маршруті матиме затверджений похвилиннний графік руху, якого водій повинен буде дотримуватися.

На кожен маршрут Львова також затвердять схему руху. Зазначимо, нещодавно у Львові змінили схему руху 5 автобусних маршрутів. Всі інші маршрутки курсуватимуть без змін.

(клікніть на зображення для збільшення)

Також Варіанти зауважили, що під зразком додатка нового договору з перевізником є графа "вартість проїзду". Відтак по завершенню конкурсу перевізників, який мають оголосилити у найближчі два тижні, вартість проїзду у львівських маршрутках може знову зрости.

У новому договорі з перевізниками затвердили ще й встановлення реклами на маршуртках. Згідно з новими правилами розміщення реклами, тепер не можна заклеювати рекламною плівкою вікна маршрутки.

(клікніть на зображення для збільшення)

Нагадаємо, сьогодні на дорогах Львова працює комунальний перевізник АТП-1 та ще чотири приватні компанії: АТП-14630, ТзОВ "Фіакр-Львів", ТзОВ "Міра і К", ТзОВ "Успіх БМ", з якими зараз місто підписало тимчасові угоди.

Загалом протягом 2017 року львівськими маршрутками скористались майже 66 млн пасажирів. А з 18 грудня у Львові підняли вартість проїзду у маршрутках до 5 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.