Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фрески в гарнізонному храмі

Середа, 7 лютого 2018, 17:12

У львівському гарнізонному храмі стартував другий етап реставрації старовинних фресок

фрески в гарнізонному храмі

За наступні п'ять років у гарнізонному храмі, що на вул. Театральній, планують відновити ще понад 1000 кв. м старовинних фресок Франциска Екштайна.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook настоятель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (колишній Костел Єзуїтів) о. Степан Сус.

У гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Теаральній, 11 розпочали наступний етап реставраціх фресок моравського митця Франциска Екштайна (1739-1743 рр.). Всі роботи триватимуть до 2022 року, за цей час у храмі планують відновити ще понад 1000 м² площі стінопису.

"За підрахунками експертів, вартість реставраційних робіт становитиме 425 0000 доларів. За підтримки поодиноких жертводавців уже вдалося зібрати 170 000 доларів, які буде витрачено на встановлення, оренду та обслуговування риштування та частково на виконання реставраційних робіт", – написав о. Степан Сус.

За його словами, стінопис головної нави храму, яку збираються відновлювати, включає у себе сцени: "Проповідь св. ап. Петра", "Ісус передає ключі апостолу Петру", "Святий апостол Петро серед калік", "Апофеоз св. Ігнатія Лойоли".

Нагадаємо, 15 грудня у гарнізонному храмі вже відкрили частину відреставрованих фресок Франциска Екштайна. За три роки фахівцям вдалося відновити майже 360 м² фресок над склепінням вівтарної частини Гарнізонного храму. 

Варіанти побували на відкритті відновлених фресок, детальніше про це читайте у репортажі "Під куполом Єзуїтів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.