Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 8 лютого 2018, 15:17

Синютка шукає перевізника для вивезення львівського сміття

львівське сміття

Львівська ОДА оголосила конкурс на послуги з вивезення ТПВ зі Львова.

Про це повідомала прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА оголосив конкурс на послуги з вивезення твердих і великогабаритних побутових відходів (крім токсичних та особливо небезпечних) з територій Львова.

Зокрема, йдеться про конкурс на послуги з вивезення ТПВ лише у Франківському районі міста.

Усі конкурсні пропозиції приймаються до 12 березня 2018 року, а розкриття пропозицій відбудеться 13 березня.

Конкурс на вивезення сміття з Франківського району у березні 2017 року виграли ТзОВ "СпецавтотрансЛьвів" та ТОВ "АВЕ-Львів", а також діючою залишається угода з ЛКП "Львівспецкомунтранс".

А у грудні минулого року керівництво "АВЕ-Львів" та "Грінера Україна" притягнули до відповідальності через те, що посадовці цих підприємств відмовилися надавати інформацію на запит екологів про стан двох сміттєвих майданчиків у Львові.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській ОДА заявили, що комунальні підприємтсва заборгували більше 7 млн грн перевізникам за вивіз сміття. Згідно з офіційною статистикою, станом на кінець 2017 року мешканці Львівщини заборгували  6,4 млн грн за вивіз побутових відходів.

Також 21 грудня 2017 року депутати обласної ради затвердили Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року. Це є перший затверджений документ, що стосується поводження й утилізалізації ТПВ на території Львівщини.

Згідно з останньою програмою, до 2022 року на Львівщині планують залишити лише 7 полігонів ТПВ. Відтак протягом наступних 5 років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

Окрім цього, у межах проекту Програми поводження з ТПВ на Львівщині, територію області поділять на 6 субрегіонів, у яких облаштують сучасні полігони ТПВ та підприємства з утилізації і переробки сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.