Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Садовий і Гройсман

Четвер, 8 лютого 2018, 15:58

Гройсман не знає про можливий транспортний колапс у Львові

Садовий і Гройсман

Володимир Гройсман не знає, що борг міста перед ЛАЗом за придбані автобуси для комунального АТП-1 може спричинити транспортний колапс у Львові.

Сьогодні, 8 лютого, під час візиту у Львівський обласний клінічний перинатальний центр Прем'єра-міністра України Володимира Гройсмана питали, що робити, аби Львів не опинився у транспортному колапсі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із місця події.

Зокрема, журналісти запитали, що порадив би Володимир Гройсман, аби Львів не опинився у транспортному колапсі через борг міста перед ЛАЗом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1.

У свою чергу Гройсман заявив, що не знає про ризик виникнення транспортного колапсу, однак переконаний, що міський голова Львова Андрій Садовий повинен цю проблему вирішити.

"Я не знаю нюансів цієї проблеми. Вважаю, що не можна допустити жодного колапсу: ні сміттєвого, ні транспортного, ні якогось іншого. Це питання, очевидно, є в компетенції місцевої влади Львова, зокрема міського голови. Тут мені немає що порадити, адже я так розумію, що це – відносини всередині громади і питання бюджетних коштів. Тому я не можу сьогодні коментувати, яким чином вирішити це питання, бо не маю достатньої інформації. А просто давати якісь оцінки я не хотів би", – зазначив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, місто має 20 млн грн боргу перед Львівським автобусним заводом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1. Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що суд вже арештував всі автобуси АТП-1, а не лише ті, які придбали у ЛАЗу. Відтак це може паралізувати транспортну систему Львова.

Львівська міськрада має відшкодувати 20 млн грн товариству з обмеженою відповідальністю "Оптимум Фактор", які, у свою чергу, заборгував йому ліквідований ЛАЗ.

Зазначимо, однією із власників цієї фірми "Оптимум Фактор" є Таїсія Саніна, дружина власника збанкрутілого ЛАЗу, російського бізнесмена Ігоря Чуркіна. Через це у Львові протестували активісти, проти також виступили деякі депутати обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.