Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Понеділок, 12 лютого 2018, 13:53

Польща внесла зміни у закон щодо перебування українців на території країни

Польща

12 лютого у Польщі набули чинності зміни до закону про іноземців. 

Про це повідомляє Польське радіо. 

Сьогодні у Польщі набули чинності зміни до закону про іноземців у Польщі. Зокрема, зміни передбачають видачу посвідки на перебування у випадку перенесення компанії до Польщі, а також усі, хто планує переїхати до Польщі на постійне перебування, повинні отримати відповідний дозвіл та знати польську мову щонайменше на рівні B1.

Громадяни з держав з-поза меж Європейського Союзу, як йдеться у повідомленні, можуть переносити свої компанії до Польщі і на цій основі отримувати дозволи на тимчасове перебування в країні.

Загалом, зміни можуть стосуватися 200 тисяч осіб.

Зазначимо, максимальний термін для перенесення компанії до Польщі становить 3 роки у випадку менеджерів і фахівців та 1 рік у випадку стажистів. Щоб скористатися можливістю перенесення компанії, потрібно працювати в даній фірмі протягом 12 місяців у випадку менеджерів та фахівців і 6 місяців у випадку стажистів.

Скерувати місцевій владі клопотання про дозвіл на тимчасове перебування у Польщі може тільки керівництво компанії, яку переносять. На основі дозволу іноземець зможе працювати в цій фірмі на території всього Євросоюзу.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений Закон про Інститут національної пам’яті. 

Також торік у Польщі склали список українців, яким заборонений в'їзд до країни. До нього увійшов відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, якого 18 листопада не впустили до Польщі. Він їхав із делегацією на вшанування загиблих українських воїнів.

В інтерв'ю Варіантам Святослав Шеремета пояснив причину таких дій поляків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.