Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура Львівщини

Вівторок, 13 лютого 2018, 13:00

На Львівщині повторно засудили трьох людей за спробу продати за кордон немовля

прокуратура Львівщини

Породілля зі Львова під керівництвом мешканки Дніпропетровської області намагалась продати німцю новонароджене немовля.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У серпні 2015 року на пункті пропуску "Краковець" прикордонники затримали громадянина Німеччини, який пред’явив документи, що на його думку, підтверджують батьківство та дозволяють перетнути кордон разом із новонародженою дитиною.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік не є біологічним батьком дитини, а насправді отримав немовля в породіллі у Львові.

Згодом також правоохоронці встановили, що до вчиненого причетна матір дитини та мешканка Дніпропетровської області, яка і організувала протиправну схему.

Такі дії співучасників кваліфікували за ч.3 ст.149 (торгівля людьми, вчинена щодо малолітнього), ч.2 ст.332 (незаконне переправлення через державний кордон), ч.3,4 ст.358 (підробка документів та їх використання) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак Личаківський районний суд Львова виніс вирок, яким дії обвинувачених перекваліфіковано із ч.3 ст.149 КК України на ч.2 ст.169 КК України, та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі громадянину Німеччини та породіллі, а організатору – 6 років позбавлення волі.

Прокуратура області не погодилась із цим рішенням, прокурори подали апеляційну скаргу, яку нещодавно розглянула колегія суддів Апеляційного суду Львівської області та задоволила.

Відповідно прокуратура домоглась призначення нового покарання іноземцю та матері новонародженого у вигляді 8 років позбавлення волі, а організатору – 9 років разом із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.