Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції на Львівщині

Середа, 14 лютого 2018, 14:41

В економіку Львівщини найбільше коштів інвестували компанії з Кіпру

інвестиції на Львівщині

Минулого року компанії з Кіпру інвестували у Львівщину понад 26 млн доларів.

Про це йдеться у річному звіті про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2017 рік, який опублікований на сайті Львівської облради.

За підсумками 9 місяців 2017 року Львівщина посіла 7 місце серед областей України за рівнем соціально-економічного розвитку. Відтак в економіку області вдалося залучити 52,4 млн доларів прямих іноземних інвестицій.

Загалом торік в економіку Львівщини вкладення здійснили 31 країни. Найбільше коштів надійшло від компаній з Кіпру – 26,3 млн доларів. Слідом йдуть: Німеччина – 6,2 млн доларів, Нідерланди – 3,7 млн доларів, Польща – 2,8 млн доларів, Австрія – 2,5 млн доларів, Данія – 2,2 млн доларів.

Зазначимо, у 2017 році на Львівщині відкрили та розширили свої виробничі потужності 84 підприємства з іноземними інвестиціями, на яких вдалося створити близько 8000 нових робочих місць. У будівництво цих підприємств інвестували близько 150 млн доларів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що італійці хочуть створити на Львівщині нове виробництво.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.