Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львіввугілля

Вівторок, 20 лютого 2018, 12:53

Шахтарі Львівщини виступають за використання власного вугілля, а не купованого

Львіввугілля

Львівські шахтарі вимагають зобов'язати українські ТЕС використовувати власне вугілля: перейти з антрацитового на газове.

Про це повідомляють Українські новини.

Як заявив голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин, галузь бідує через те, що в Україні не розвивають власні шахти, а вугілля купують за кордоном.

"Виявилося, що нашій країні наше вугілля не потрібне. Держава вирішила закуповувати вугілля за кордоном. У мене пропозиція така: прийняти рішення – зобов'язати ТЕС перевести блоки з антрациту на газове вугілля. Це створить передумови для розвитку української вугільної промисловості", – наголосив Олег Турчин.

Також основними причинами занепаду вугільної галузі є відсутність коштів на розвиток шахт, їх модернізацію.

Нагадаємо, що у середині січня шахтарям ДП "Львіввугілля" виплатили 8% заробітної плати за грудень і лише у середині лютого – погасили заборгованість із зарплаи за грудень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.