Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

турецькі автобуси

Львівська міськрада

Четвер, 22 лютого 2018, 10:03

Нові автобуси для Львова Садовий може купити у турків

турецькі автобуси

У Львівській міськраді вже провели зустрічі з турецьким виробником автобусів Temsa, BMC та Karsan.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив радник міського голови Львова Андрій Білий, робоча група зараз розглядає можливість придбання нових низькопідлогових автобусів у турецького виробника.

"Ми провели ряд зустрічей з турецьким виробником автобусів Temsa, BMC, Karsan. Автобуси Temsa їздять Стамбулом. Найцікавіше те, що в деяких виробників є вже готові автобуси. Тобто на сьогодні 150 низькопідлогових 12-метрових автобусів турецькі виробники готові продати. Це означає, що термін постачання рахуватиметься тижнями з моменту укладення угоди. Тому зараз хочемо ознайомитися з ціновою пропозицією турецьких виробників і умовами постачання", – розповів Андрій Білий.

Також він підкреслив, що можливість придбання турецьких автобусів місто розглядає через те, що "питання забезпечення якості перевезень потрібно вирішувати негайно".

"Безперечно, ми хочемо і зацікавлені у тому, щоб підтримувати власного товаровиробника. Адже це розвиток свого бізнесу, оплата податків до місцевого бюджету та багато інших позитивів для нашої економіки. Однак з огляду на те, що питання забезпечення якості перевезень потрібно вирішувати негайно, розглядаємо різні варіанти", – додав Андрій Білий.

Зазначимо, місто має 20 млн грн боргу перед Львівським автобусним заводом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1. Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що суд вже арештував всі автобуси АТП-1, а не лише ті, які придбали у ЛАЗу.

Нагадаємо, також цьогоріч Львівелектротранс планує придбати 70 вагонів електротранспорту. Вживані трамваї для Львова куплятимуть у Берліні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.