Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мешканці Львівщини

Четвер, 22 лютого 2018, 14:56

Для жителів Львівщини найважливішими особистими питаннями є фінансові

мешканці Львівщини

Більше половини жителів області хвилює низький рiвень зарплат, пенсiй і пiдвищення цiн на основнi товари.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування проведеного групою "Рейтинг" у грудні минулого року.

Так, 54% респондентів з Львівщини вважають пдвищення цiн на основнi товари, інфляцію найважливішою проблемою особисто для них. Дещо менше, 52% відповідли що для них проблемним є низький рiвень зарплат або пенсiй. 42% респонедтів хвилює питання пiдвищення тарифiв на комунальнi послуги, 22% – вiйськовий конфлiкт на Сходi України, 21% – неможливiсть отримати якiсне медичне обслуговування.

Серед питань, що є найважливішими для країни жителі Львівщини, переважно, визнали такі: вiйськовий конфлiкт на Сходi України – 81%, хабарництво i корупцiя у владі – 57%, пiдвищення цiн на основнi товари, інфляція й розрив між бідними і багатими, – по 22%.

43% опитаних на Львівщині вважають, що за 5 років життя їхніх сімей та у країні суттєво не зміниться, 27% вважають, що трохи покращиться.

65% респондентів з Львівщини вважають що в Україні зараз є напружена політична ситуація, 28% вважають її критичною. Найбільшою мірою сприятимуть зниженню напруженості в суспільстві на думку 52% опитаних у Львівській області зможуть реальнi кримiнальнi розслiдування корупції у владній верхівці країни.

34% таким фактором визнали реалiзацiю проектiв, спрямованих на покращення матеріального становища та умов життя людей, а 33% – реальний прогрес на Донбасi, (припинення військових дій, звільнення полонених). Також абсолютна більшість опитаних на Львівщині (70%) вважають що країні потрібні радикальні зміни.

Зазначимо, що опитування проводилося протягом 12-28 грудня 2017 року.
Опитували лише повнолітніх, 1200 респондентів на область, 30 000 респондентів загалом.Помилка репрезентативності дослідження:Україна – не більше 0,6%, область – не більше 2,8%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.