Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

П'ятниця, 23 лютого 2018, 16:00

Закон про реінтеграцію Донбасу: стартує перетворення АТО на операцію Об'єднаних сил

АТО

Завтра набуде чинності закон про реінтеграцію Донбасу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьгоодні у виданні Верховної Ради "Голос України" опублікували закон про реінтеграцію Донбасу, спрямований на відновлення українського суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Відтак, закон набуде чинності 24 лютого, наступного дня після опублікування. Законом закріплюється найменування протидії російської агресії як "забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях", а також у результаті цього в Україні змінять формат антитерористичної операції на Донбасі.  

Також закон закріплює стратегічне керівництво силами і засобами Генштабу ЗСУ, а керувати ними безпосередньо на Донбасі буде командувач Об'єднаних сил, який буде реалізовувати свої повноваження через Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу 20 лютого 2018 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.