Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовий компас

prom.ua

П'ятниця, 23 лютого 2018, 15:12

На польсько-українському кордоні виявили радіоактивний компас

військовий компас

Завищений радіаційний фон компаса виявили після ввезення з Польщі в Україну.

Про це повідомив відділ зв'язків з громадськістю Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Вчора, 22 лютого 2018 року о 21:30 год. на пості екологічного контролю пункту пропуску "Рава-Руська" працівниками відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області будо виявлено джерело іонізуючого випромінювання з перевищенням природного фону випромінювання.

Після проведення замірів держінспекторами з ОНПС встановлено, що пасажир рейсового автобусу марки "Setrа" перевозив військовий компас, радіаційний фон якого становив 8,5 мкЗВ/год, що є порушенням Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" ст. 20-2. та постанову Кабінету міністрів від 20 березня1995 р. №198.

Державні екоінспектори зазначають, що даний вантаж вилучено і передано на тимчасове зберігання у спеціально відведеному місці на митній території МАПП "Рава-Руська".

Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 2 червня 2003 р. №813 "Про затвердження Порядку взаємодії органів виконавчої влади та юридичних осіб, які провадять діяльність у сфері використання ядерної енергії, в разі виявлення радіоактивних матеріалів в незаконному обігу" Інспекцією скеровано листа У Жовківську райдержадміністрацію для вжиття заходів реагування в межах компетенції.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, компас належить громадянину Литви 1986 року народження.

Фото прес-служби Державної прикордонної служби України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.