Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

Середа, 28 лютого 2018, 12:08

У 12 річках Львівщини виявили забруднюючі речовини

забруднення довкілля

Також у питтєвій воді в 7 містах і селах області виявили відхилення від норми.

Про це повідомив Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Згідно із результатами моніторингових досліджень довкілля за 2017 рік, всього минулоріч було проведено дослідження 258 проб питної води.

Із них спеціалісти виявили відхилення у 14 пробах за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками: в містах Дрогобичі (водозабір «Уріж»), Стрию, Трускавці, Самборі, Мостиська, Ходорів, с. Хирів Старосамбірського району та смт. Рудно.

Також протягом минулого року було досліджено 22 проби криничних вод в зонах техногенного впливу звалища ЛКП «Збиранка», з яких 4 проби не відповідали нормативним вимогам: був перевищений вміст солей важких металів, показники хімічного складу, азотну групу, органолептичні показники та мікробіологічні показники.

Щодо поверхневих водойм області, то у 2017 році спеціалісти дослідили 116 проб у 50 створах, з них виявили 29 відхилень: в річці Дністер в районі міста Миколаїв; в річці Західний Буг в Червонограді; річці Полтва у Бузькому районі; річці Східничанка в смт. Східниця; річці Гнила Липа і річці Боберка у Перемишлянському районі; річці Солонівка у Бродівському районі; річці Зелена Кривуля у Мостиському районі; річці Трудниця та Тисмениця у Дрогобицькому районі і місті Дрогобичі; річці Луг в Ходорові; річці Шкло в смт. Краковець Яворівського району.

Нагадаємо, в останньому кварталі 2017 року довкілля на Львівщині найбільше забруднювали 4 організації: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал», ПАТ «Львівська вугільна компанія».

«Львіводоканал» є найбільшим забруднювачем Західного Бугусеред комунальних підприємств. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.