Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дороги Львівщини

Вівторок, 6 березня 2018, 11:55

Укравтодор назвав орієнтовну вартість проїзду концесійною дорогою Львів-Краковець

дороги Львівщини

Ціна проїзду не повинна перевищувати 10 євроцентів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив в.о. керівника "Укравтодору" Славомір Новак, вартість проїзду концесійною дорогою Львів – Краковець в Україні не повинна перевищувати 10 євроцентів.

"Звичайно ж, в Україні проїзд буде дешевшим, ніж в ЄС. В Євросоюзі вартість проїзду варіюється від 10 до 30 євроцентів. Я вважаю, що в Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна бути вище, ніж 10 євроцентів", – зазначив Славомір Новак.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада прийняла законопроект про будівництво доріг за принципом концесії. 

За словами Новака, завдяки цьому можна розпочинати переговори з потенційними концесіонерами. А першою концесійною дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, яка сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

За попередніми даними, її довжина складе трохи більше 80 км. Вартість проїзду першою платною дорогою Львів – Краковець, станом на 2015 рік, передбачалася у 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

Передбачається, що кошти інвестору будуть повернуті за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв'язку вздовж дороги.

Орієнтовний термін будівництва дороги складе чотири-п'ять років. Термін концесії повинен скласти до 49 років, а орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

Додамо, у 2015 році конкурсні заявки на будівництво цієї дороги подали дві компанії: український консорціум "Консеційні Транспортні Магістралі" та французька "BOUYGUES". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.