Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Баляш

Понеділок, 19 березня 2018, 14:35

Олег Баляш: "Наш край" знає, як втричі знизити цифри в платіжках за газ

Олег Баляш

Спрямування газу вітчизняного видобутку на потреби населення дозволить майже втричі знизити цифри у платіжках українців та гарантуватиме тепло у домівках.

Підрахунок провели експерти "Нашого краю" – розповідає голова Львівської міської організації "Наш край" Олег Баляш.

Сьогодні ж влада змушує українців платити дорого за імпортний газ, замість того щоб спрямувати на потреби населення паливо власного видобутку.

"Щомісяця ми майже втричі переплачуємо за газ тільки тому, що владі не вигідно продавати український газ людям. Логіка у влади проста: нехай втричі збідніє українець, ніж олігарх. Потрібно негайно спрямувати на потреби українців газ власного видобутку", – наголосив Олег Баляш.

Відмова від імпортного газу дозволить значно зменшити цифри в платіжках для населення.

"Кубометр українського газу коштує, за оцінками експертів, 3 291 грн. У цю суму входить видобуток, транспортування і націнка постачальника. 8 031 грн – вартість імпортного газу. Ми з вами платимо 6957,9 гривень за суміш українського та імпортного газу, замість того щоб платити лише 3 291 грн за свій" – зазначив Олег Баляш.

Збільшення видобутку власного газу – це гарантія тепла в українських домівках.

"Наш край" розробив програму  десяти кроків для збільшення видобутку українського газу. Реформи для людей, а не люди для реформ" – підсумував він.

Як відомо, за офіційними даними "Укргазвидобування" собівартість видобутку природного газу – 2 500 грн, вартість транспортування та розподілу – 733 грн, націнка постачальника – 58 грн. У підсумку – 3291 грн.

Середня ціна імпортного газу протягом 2017 року становила 6 040 грн, вартість транспортування та розподілу – 733 грн, націнка постачальника – 58 грн. У підсумку – 8 031 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.