Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад

Середа, 14 березня 2018, 16:58

Міністерство охорони здоров'я скасувало талони на прийом до лікаря

медичний заклад

В Україні скасували талони на прийом до лікаря та медкарти студентів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Вчора в Україні набрав чинності наказ МОЗ, яким скасовується низка форм первинної облікової документації, зокрема талони на прийом до лікаря та медичні карти студентів та дітей для вступу в дитсадки.

Відтепер замість паперових талонів із записів амбулаторної карти автоматично формуватиметься журнал реєстрації пацієнтів.

"МОЗ починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому та використання класифікації ICPC-2 у щоденній практиці лікарів. Ну і не менш важливо, що МОЗ визнає студентів звичайними людьми, а медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок є відтепер непотрібною", – наголосили у міністерстві.

Згідно з наказом, чинність втрачають: талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів, контрольна карта диспансерного нагляду, медична карта студента, талон на прийом до лікаря, талон амбулаторного пацієнта, медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів), книга запису викликів лікарів додому.

"Облік пацієнтів на первинній ланці має бути адекватним та ефективним. Тому замість паперових талонів наказом впроваджується оновлена форма – "Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів". Ця форма буде стандартом обліку візитів пацієнтів в медичних інформаційних системах і буде формуватись автоматично із записів амбулаторної карти", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 січня набув чинності закон України про медичну реформу: медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Також Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.