Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські маршрутки

Середа, 14 березня 2018, 14:30

Пільговикам виплачуватимуть компенсацію за проїзд у громадському транспорті

львівські маршрутки

Уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні на засіданні уряд затвердив порядок монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Зокрема, передбачається надання замість пільг компенсацію, розмір якої щорічно буде визначатись обласними адміністраціями на відповідний рік, а також визначаються основи надання компенсації окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд.

"Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд та надає можливість органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян з оплати проїзду у готівковій формі", – йдеться у повідомленні.

Монетизація поширюється на потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, ліквідаторів, дітей потерпілих від Чорнобильської катастрофи у віці від шести років, учасників бойових дій, осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни, дітей з багатодітних сімей.

"Щомісячні виплати особам, які отримують пенсії та державні соціальні допомоги, будуть виплачуватися шляхом перерахування коштів на поточні рахунки. Особам, які не отримують пенсії та соціальні допомоги, – на їх особистий рахунок у банку", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Львівщині планували запровадити монетизацію пільгових перевезень у ІІ кварталі 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.