Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Порохова вежа

lukuy.blogspot.com

Четвер, 15 березня 2018, 11:27

Львівські архітектори відтермінували своє виселення з Порохової вежі

Порохова вежа

На сесії Львівської облради 20 березня депутати не розглядатимуть питання про відмову спілці архітекторів у користуванні будівлею Порохової вежі.

Як повідомив на своїй Facebook-сторінці голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України (ЛОО НСАУ) Богдан Гой, архітекторам вдалося компромісу з Львівською обласною радою щодо їхнього виселення з будівлі Порохової вежі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Богдан Гой зазначив, питання щодо позбавлення спілки архітекторів права на користування Львівським будинком архітектора (відомий як Порохова вежа) не розглядатимуть на черговій сесії обласної ради, яка відбудеться вже 20 березня.

Про це члени спілки домовились вчора під час робочої зустрічі із заступниками голови Львівської облади Андрієм Білоусом та Володимиром Гірняком.

"Водночас була досягнута домовленість про те, що буде створено робочу групу з представників спілки, депутатського корпусу, профільних управлінь облради, представників громадянського суспільства та мистецького середовища Львівщини, завдання якої – напрацювання організаційно-юридичної бази щодо ефективної співпраці та засад, на яких спілка та Львівська облрада зможуть спільно організувати в приміщенні Порохової вежі повноцінний архітектурно-мистецький культурний центр", – написав Богдан Гой.

Зазначимо, про припинення договору оренди на користування Пороховою вежею Львівською обласною організацією спілки архітекторів України в обласній раді заговорили ще у грудні 2017 року.

Тоді начальник управління майном спільної власності облради Микола Бандра заявляв, що спілка архітекторів відмовляється укладати договір оренди на пільгових умовах.

Відтак у Львівській облраді тоді підготували варіанти використання будівлі Порохової вежі (вул. Підвальна, 4):

для використання приміщення першого поверху – провести комерційний конкурс;
приміщення другого поверху – надавати в оренду Спілці архітекторів на пільгових умовах (1 гривня на рік);
приміщення третього поверху (актовий зал), – надавати для різних структур обласної ради, організацій, бажаючих там проводити заходи, в тому числі спілці архітекторів.

Нагадаємо, у 1956 році будівлю Порохові вежі передали в довготермінову оренду Львівській національній спілці архітекторів України, а з 1991 року – їй в безоплатне користування.

У 2004 році спілка уклала угоду про спільне користування майном із рестораном, власником якого тоді був тодішній начальник управління охорони культурної спадщини і культурних цінностей департаменту Львівської обласної державної адміністрації Валерій Потюк. У 2013 році спілка архітекторів скаржилась  на поведінку адміністрації ресторану. Весною цього року ресторан закрили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.