Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

план перенесення об'єктів інфраструктури

Вівторок, 20 березня 2018, 17:54

Оголошено дорожню карту відновлення інфраструктури біля Стебника

план перенесення об'єктів інфраструктури

Офіційно оприлюднено приблизні вартість і тривалість робіт з відновлення водогону, ЛЕП і дороги, що у зоні карстових провалів. 

Сьогодні під час сесії Львівської обасної ради директор департаменту екології та природних ресрусів ЛОДА Руслан Гречаник оголосив ймовірні терміни виконання і вартість робіт з відновлення об'єктів інфраструктури пошкоджених внаслідок провалля на рудникy ПАТ "Полімінерал" у Дрогобицькому районі.

Відокремлений підрозділ державного підприємства "НЕК "Укренерго" "Західна енергетична система" проводить техніко-економічне обґрунтування для подальшого виготовлення проекту стосовно виносу лінії електропередач напругою 120 кВ і підготовку документації. Згодом оголосять проведення тендеру з підбору підрядника виконання робіт будівельно-монтажних робіт. Орієнтовний термін виконання проектно-кошторисної документації – серпень-вересень цього року. Термін виконання безпосередньо робіт – орієнтовно листопад 2019 року.

Службою автомобільних доріг погдано на погодження і погоджено Державному агентству автомобільних доріг технічне завдання для виготовлення передпроектної документації для будівництва нової дороги в обхід зони впливу рудника №2. Розпочато роботи з виготовлення передпроектної документації з вибору напрямку траси, розробки проектоно-кошторисної документації. Погодження і затвердження її експертизи планують завершити до кінця липня цього року. Вартість залежатиме від варіанту обходу. Попередня вартість при довжині 3,8 км – 110 мільйонів гривень.

Дрогобицьке комунальне підприємство "Дрогобичводоканал" розробило гірничо-геологічно обґрунтування щодо будівництва магістрального водогону Гірне-Дрогобич, складено акт будівництва траси для нього, провели горизонтальну зйомку території з нанесенням існуючих землеволодінь, подано пакет документів на отримання містобудівних умов і обмежень у ЦНАПи Дрогобицької РДА і Стебницької міської ради на перенесення водогонів. Приблизний термін виготовлення проектно-кошторисної документації – червень цього року. Згодом надаватиме висновок ДАБІ, після чого визначатимуть підрядну організацію, на це під не менше  двох місяців. Приблизний термі монтажних робіт з будівництва водогону – 15 місяців.

Загальна сума перенесення цих об'єктів інфраструктури – орієнтовно 214 мільйонів гривень. За попередніми підрахунками, ця суми коригуватиметься у сторону зменшення. Наразі уряд чекає на проектно-кошторисну документацію, після чого можливе виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету.

Нагадаємо, торік у ніч на 30 вересня, між Стебником і селом Модричами Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Внаслідок провалля виникло три першочергові питання: перенесення водогону "Гірне-Дрогобич", перенесення лінії електропередач, перенесення дороги Дрогобич-Трускавець. Створення робочої групи з розслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня. B уряді це питання є на контролі Мінрегіонбуду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.