Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прапор

Середа, 21 березня 2018, 13:43

Львівські націоналісти вимагають обов'язкового вивішування бандерівського прапора

прапор

Завтра вони проведуть пікет під стінами Львівської міської ради.

Про це вони повідомили сьогодні на прес-конференції.
Голова львівської міської організації ВО "Свобода" Любомир Мельничук заявив: 

"У інших, більших і менших містах України, є така ухвала: Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці... Мова йде про обов'язкове використання червоно-чорного прапора поряд з національним. Наша вимога є простою і зрозумілою: вимагаємо визнання червоно-прапору і обов'язкове вивішування червоно-чорного прапора в пам'ятні дні на андміністративних будівлях (міська рада і 6 районних адміністрацій). Ми говоримо не про рекомендаційний характер, а обов'язковий."

Керівник львівського осередку "Правого сектора" Тарасс "Хаммер" Бобанич припустив:
"Тут, на мій погялд є політичний помент: плазування місцевої влади перед грантодавцями, та іншими. Йдеться про врахування того, як сприймуть нас у Польщі, у Євросоюзі. Громадянам Львова нав'язують комплекс меншовартості."

За його словами, якщо завтра міськрада не проголосує за ухвалу про вивішування червоно-чорного прапора на адміністративних будівлях міста у дні пам'тних дат, націоналісти почнуть застосовувати усі засоби політичної та неполітичної боротьби аби впливнути на владу.

Зазначимо, що представники цих організацій запевнили у використанні лише червоно-чорного прапору на завтрашній акції.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Львівської міської ради затвердили перелік пам'ятних днів коли рекомендовано вивішувати червоно-чорний прапор поряд з національним. 20 лютого міська рада вперше офіційно вивісила  його.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.