Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тролейбус

Четвер, 22 березня 2018, 12:00

Міськрада Львова закупить 50 нових тролейбусів за кредит ЄБРР

тролейбус

Львівські депутати погодили кредит ЄБРР у 17 млн грн на закупівлю нових тролейбусів.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили угоду, укладену між міськрадою, Європейським банком реконструкції та розвитку і ЛКП "Львівелектротранс" про отримання кредиту на закупівлю тролейбусів для міста. Це рішення підтримали 45 депутатів.

Ще 16 березня міськрада підписала з ЄБРР угоду про фінансування проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту. Зокрема, ЄБРР надасть місту 2 млн євро грантових коштів, які не потрібно повертати, та 15 млн євро кредиту на 13 років.

За ці кошти міськрада Львова планує закупити 50 нових тролейбусів, провести реконструкцію депо та модернізувати зношені елементів контактних мереж електротранспорту міста.

"Компанія визначиться тендером, для нас важливо, щоб це був наш місцевий виробник, щоб забезпечити роботою місцевих мешканців. Однак, зараз ми не можемо сказати точно, які саме тролейбуси будуть постравлені, все залежить від результатів тендеру", – заявив директор ЛКП "Львівелектротранс" Олег Береза.

Він додав, що спочатку міськрада організує тендер на закупівлю тролейбусів, а також розроблятиме проектну документацію на реконструкцію депо та контактної мережі.

Нагадаємо, сьогодні 28,4% рухомого складу Львівелектротрансу є у справному стані, ще понад 46% потребують середнього або капітальногот ремонту.

Також на початку цього тижня Громадська рада при управлінні транспорту Львівської міської ради одноголосно підтримала запровадження тарифу у 5 гривень за проїзд в електротранспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.