Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Представлення курсу

loda.gov.ua

Вівторок, 27 березня 2018, 14:39

"Львівська Політехніка" відкриває новий курс із публічного управління ОТГ

Представлення курсу

Створення нового магістерського курсу покликане на підготовку якісних кадрів, що значно зміцнять об’єднані територіальні громади.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції, – повідомляє кореспондент Варіантів.

"Реформа децентралізації на Львівщині триває і зараз вкрай важливо вжити додаткових заходів щодо підготовки фахівців, які потім зреалізують цю реформу," – підкреслив перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський.

Він додав, що бюджети територіальних громад перевищують бюджети всіх міських та селищних рад. А в цьому році ресурс на реалізацію їх проектів буде перебільшувати 200 млн грн. і підготовка професійних кадрів, які зможуть на рівні проектних менеджерів генерувати ідеї пов’язані з подальшим розвитком ОТГ, є запорукою успіху всеукраїнської реформи.

Львівська Політехніка вже має досвід із підготовки державних службовців. А цього року вперше в рамках цієї програми кафедрою адміністративного та фінансового менеджменту була розроблена освітня програма яка передбачає підготовку фахівців із публічного управління ОТГ. 

Проректор із науково-педагогічної роботи Львівської Політехніки Олег Давидчак доповів:

"Програма має свої дисципліни та блоки й розрахована на 30 місяців підготовки. Ліцензований обсяг студентів буде сягати 135 місць. Кількість бюджетних місць поки невідома. Але орієнтовно – 60. Форму навчання пропонують, як вечірню, так і заочну."

Ростислав Замлинский додав, що враховуючи кількість територіальних громад та чисельність їх населення, можна сказати, що такої підготовки будуть потребувати приблизно 1000 працівників. В першу чергу, важливим фактом є те, щоб керівники громад та їх заступники  зголосилися на таку підготовку.

Викладачами з "Публічного управління ОТГ" будуть викладачі "Політехніки": доктори й кандидати наук із державного правління. Так само будуть запрошуватись і закордонні викладачі. Напрацьована співпраця з асоціацією міст України, які теж допоможуть у цьому й безпосередньо з агенцією з питань державної служби. Керівник агенції погодився викладати профільні для себе дисципліни, а саме юридичне забезпечення ОТГ.

Завідувач кафедрою адміністративного та фінансового менеджменту "Львівської політехніки" Назар Подольчак розповів:

"Навчальна програма є комплексною: як будувати проектні заявки, як розвивати територію, як отримувати фінансування з різних джерел, у тому числі й з закордонних джерел. Для найактивніших студентів передбачено безкоштовне стажування в німецьких вузах."

Додамо, що в 2018 році на Львівщині планується створення ще 10 ОТГ, зараз є 35.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.