Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Малехів

lviv.ridne.net

Четвер, 29 березня 2018, 12:04

З квітня Львівводоканал припинить подачу води до 4 сіл поблизу Львова

Малехів

Мешканці цих сіл відмовилися платити за водопостачання за новими договорами.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

ЛМКП «Львівводоканал» з 1 квітня припиняє водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі через їхню відмову укладати договори на водопостачання.

Зазначимо, у лютому міськрада Львова запропонувала мешканцям цих сіл  укласти договори на водопостачання з ЛМКП «Львівводоканал» та встановити лічильники обліку споживання води, натомість пообіцявши відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм, – 1,5 куб.м в місяць на одного мешканця.

«Відповідно до законодавчих норм, водопостачання може здійснюватися виключно на підставі укладених договорів. У цій ситуації ми пропонували мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі два варіанти укладення договорів.

Перший – мешканці ставлять лічильники і кожен укладає договори з ЛМКП «Львівводоканал» і вступає з ним в юридичні відносини та сплачує за спожиту воду. Другий – села створюють своє комунальне підприємство, яке укладає угоду з ЛМКП «Львівводоканал» і має відносини з ними», – наголосили у ЛМКП «Львівводоканал».

Станом на сьогодні мешканці цих сіл не уклали договорів з ЛМКП «Львівводоканал», відтак, «Львівводоканал» припиняє водопостачання до Малехова, Збиранки, Великих і Малих Грибовичів.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Малехів відмовився виділити Львову землю для рекультивації Грибович.

Також у січні 2017 року мешканці сіл Грибовичі та Малехів на Грибовицьокму сміттєзвалищі завадили провести брифінг міському голові Львова та його підлеглим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.