Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Енджі

Facebook Олега Баляша

Понеділок, 2 квітня 2018, 12:25

Американська акіта Енджі визнана найкрасивішим цуценям України

Енджі

Американська акіта Енджі, власником якої є відомий львівський політик і бізнесмен Олег Баляш, стала кращим цуценям серед всіх порід собак на всеукраїнській виставці «Перлина Волині».

Про це Варіантам повідомила хендлер Надія Щедлюк, яка опікується Енджі з 3,5 місяців.

"Енжді спочатку стала найкращою серед усіх цуценят породи американських акіт, а потім також виграла шоу-ринг для всіх порід собак у своїй віковій категорії," – розповіла Надія. 

Енджі або Cezi Cezariya for Ukrainian American Dream (офіційне прізвисько) народилась у собачому розпліднику у Івано-Франківську.

"Американська акіти – це собаки з характером, вони не терплять насильства, але потребують твердої руки господаря," -  розповіла Надія.

"Енджі від народження відрізнялась всіма ознаками і здібностями для того, щоб брати участь у виставках, головною метою яких є збереження та покращення порід," - стверджує Надія.

Для цієї виставки її готували за двома критеріями. Перший – це зовнішній вигляд, довелось багато часу провести в "салоні краси", бо лише сушити шерсть Ейджі потрібно дві години.

Другий – це відпрацювання відповідних рухів, що відповідають стандарту породи: Енджі мала пробігти по колу декілька разів, показати свої лапи і стійку.

"Насправді це зробити складно, адже навколо багато моментів, що відвертають увагу, у виставці брали участь 600 собак, а Ейджі мусить бути зосереджена на командах хендлера. Енджі зі всім цим справилась на відмінно і стала чемпіонкою",  - пишається своєю вихованкою Надія.

Всеукраїнську виставку "Перлина Волині" організовав Волинський обласний осередок Кінологічної спілки України. Виставка відбулась у Луцьку 31 березня-1 квітня. 

Акіта американська – порода з Японії. Після Другої Світової війни американські солдати забрали з собою кількох вподобаних ними цуценят з Японії. На їх основі, через кілька років, була виведена порода, названа Велика Японська собака. Трохи пізніше вона стала називатися Американська акіта.

Акіта має прекрасні мисливські якості, тому її часто використовували на полюванні. Крім полювання, представники цієї породи є відмінними сторожами. Вони завжди будуть захищати ваш будинок до кінця. Крім перших двох якостей, собаки породи американський акіта можуть похвалитися терпимістю і миролюбністю. Якщо, звичайно, їх правильно виховати. Вони абсолютно спокійно сприймуть друзів господарів, яких будуть часто бачити. Миролюбно поставляться до дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.