Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Вівторок, 3 квітня 2018, 12:13

Для львів'ян відтермінували час обрання сімейного лікаря

медичний заклад

У Львові процес підписання декларацій з лікарями розпочнеться лише після юридичних консультацій.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив вчора начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, станом на сьогодні немає жодного юридичного документу, який би дав головному лікарю гарантію, що всі персональні дані пацієнтів будуть надійно захищені в системі.

"На сьогоднішній день немає жодного документу, який регламентує діяльність e-Health, крім роз’яснень, заяв зі сторони Міністерства охорони здоров’я. Тому ми зараз проводимо юридичні консультації, як правильно зробити, щоб не помилитися, щоб дотриматися законодавства", – наголосив Володимир Зуб.

За його словами, жоден заклад охорони здоров’я Львова в систему e-Health не зареєстрований, але до кінця тижня всі заклади, які беруть участь в першому етапі реформи, будуть зареєстровані в цій системі.

Однак наразі невідомо, коли розпочнеться процес підписання декларацій.

"З сьогоднішнього дня нічого для мешканців не змінилось – поліклініки функціонують. Тому до лікарів на прийом можна записатися через електронну реєстратуру або через реєстратуру безпосередньо, в разі гострого стану – викликати додому. Всі сімейні лікарі наразі працюють за тим дільничним принципом, за яким вони й працювали, тому допомога надається так, як надавалася", – додав Володимир Зуб.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.