Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

навігація на водоймі

Середа, 11 квітня 2018, 16:50

На водоймах Львівщини відкривають сезон плавання на суднах

навігація на водоймі

Разом з тим є обмеження на використання суден з метою риболовлі на період нересту риби.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки №300/0/5-18 від 10 квітня.

У документі оголошено заходи підготовки водойм до літнього сезону і запобігання нещасним випадкам на воді:

відкрити навігацію для маломірних (малих) суден з 14 квітня 2018 року за умови плавання маломірних суден виключно у світлий час доби при сприятливих метеорологічних умовах на водоймах, на яких дозволене судноплавство;

довести до відома власників маломірних (малих) суден, що стоянка та експлуатація плавзасобів, що не зареєстровані та не пройшли технічного огляду (не мають технічного талону), без нанесених бортових номерів на водних об’єктах області забороняється;

до 10 травня організувати виявлення незареєстрованих маломірних (малих) суден і баз для їх стоянки, підготовку до оглядів зареєстрованих маломірних (малих) суден і штрафних майданчиків для зберігання тимчасово затриманих водних транспортних засобів, що не відповідають вимогам чинного законодавства.

Львівській центральній водолазно-рятувальній службі до відкриття сезону безпеки на воді рекомендовано привести рятувальні станції на водоймах області у відповідність до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10 квітня 2017 року № 301, та Положення про систему управління безпекою судноплавства на морському і річковому транспорті, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 20 листопада  2003 року № 904.

Також у період проведення трьохмісячника охорони нерестуючої риби заборонено вихід маломірних (малих) суден (з винятком певних категорій, що не використовують для рибальства) на такі водойми:

- у басейні річки Дністер з усіма притоками - до 10 червня;

- у басейнах річок Західний Буг, Прип’ять та Вісла з усіма притоками до 20 травня;

- в усіх водосховищах і технічних водоймах - до 10 червня;

- у придаткових системах водойм - до 30 червня.

Ряду держслужб і контролюючих органів доручено посилити контроль за дотриманням судноводіями, що здійснюють вилов риби, вживати заходів щодо забезпечення безпеки руху суден, попередження нещасних випадків із суднами та людьми на воді, недопущення забруднення навколишнього природного водного середовища шляхом організації та проведення спільних рейдів протягом усього навігаційного періоду.

Додамо, що плавальний сезон для суден у області закрили  з середини листопада минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.