Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Шевченківський гай

Четвер, 12 квітня 2018, 10:58

До кінця цього року у Шевченківському гаю планують відреставрувати 8 пам'яток

Шевченківський гай

Серед них – буковинський вітряк зі села Шилівці.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив директор Музею народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького (Шевченківський гай) Роман Назаровець, цього року у Шевченківському гаю відреставрують 8 об’єктів.

Серед них – церква із села Стоянів і хату зі села Сілець, що у секторі «Львівщина», а також відновлять буковинський вітряк зі села Шилівці, який минулого року пошкодив буревій.

Натомість, минулоріч тут вже відреставрували 9 об’єктів. Для цього із бюджету розвитку міста було використано 1 369 989,91 грн.

«Як показує досвід, за рік у середньому ми реставруємо 8-9 великих архітектурних об’єктів. За минулий рік нам навіть вдалося перевиконати наш план: замість вказаних восьми, ми повністю зробили дев’ять, а ще один, хату зі села Бережниця – відреставрували на 50%», – зазначив Роман Назаровець.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею.

Також у Шевченківському гаю стартує будівництво візит-центру. Звести його мають до кінця 2018 року. А наприкінці 2017 року Музей народної архітектури і побуту виділив 1,5 млн грн на реставрацію дерев'яної церкви Св. Параскеви.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.