Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Четвер, 12 квітня 2018, 13:11

У львівському гарнізонному храмі реставруватимуть фрески Франциска Екштайна

16 квітня розпочинається другий етап реставрації фресок у храмі святих апостолів Петра і Павла.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook настоятель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (колишній Костел Єзуїтів) о. Степан Сус.

У гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11, з понеділка стартує наступний етап реставраціх фресок моравського митця Франциска Екштайна (1739-1740 рр.). Всі роботи триватимуть до 2022 року, за цей час у храмі планують відновити ще понад 1000 м² площі стінопису.

"З понеділка, 16 квітня 2018 року, розпочинаємо наступний, історичний момент у житті Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла – реставрація фресок роботи Франциска Екштайна (1739-1740 рр.). Роботи триватимуть до 2022 року в два етапи: 2 роки на технічну консервацію та 2 роки на естетичну реставрацію. Їх виконуватимуть українські та польські реставратори під керівництвом професора Павела Болінського", – зазначив о. Степан Сус.

За його словами, головними спонсорами реставрації фресок є громада Гарнізонного храму, поодинокі жертводавці та Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

Нагадаємо, 15 грудня 2017 року у гарнізонному храмі вже відкрили частину відреставрованих фресок Франциска Екштайна. За три роки фахівцям вдалося відновити майже 360 м² фресок над склепінням вівтарної частини Гарнізонного храму. 

Варіанти побували на відкритті відновлених фресок, детальніше про це читайте у репортажі "Під куполом Єзуїтів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.