Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продаж алкоголю

Середа, 25 квітня 2018, 13:26

Садовому дозволили обмежити продаж алкоголю у Львові

продаж алкоголю

Сьогодні в Україні набув чинності закон про право місцевої влади обмежувати продаж алкоголю.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні набув чинності законопроект, який надає органам місцевого самоврядування право обмежувати продаж алкоголю у певний час доби. Закон, який Верховна Рада прийняла в березні, був оприлюднений вчора у виданні "Голос України".

"Сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання в певний згідно їх вирішення час доби", – йдеться у законі.

Однак це обмеження не поширюється на ресторанне господарство, а порушення заборони торгівлі алкоголем тягне за собою адміністративну відповідальність: накладення штрафу від 510 до 1 700 грн.

Нагадаємо, наприкінці березня минулого року міський голова Львова Андрій Садовий наказав демонтувати у Львові рекламні вивіски зі словом "алкоголь".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.