Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

собаки

Четвер, 26 квітня 2018, 11:20

У Львові штрафуватимуть власників незареєстрованих собак

собаки

У місті тривають перевірки господарів та тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця у єдиній базі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на брифінгу щодо проведення рейдів на наявність реєстрації у домашніх тварин, директор ЛКП "Муніципална варта" Роман Хом'як заявив, що наразі рейди триввають на місцях вигулу собак у центрі міста, патрулі звертають увагу на наявність чіпів у тварин та поведінку господаря.

Такі рейди відбуваються 3-4 рази на тиждень, а за порушення правил вигулу собак, власників штрафуватимуть від 17 грн до 51 грн.

У свою чергу директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак заявила, що встановлення чіпів для зареєстрованих собак у Львові наразі є безкоштовним. Така "чіпізація" має на меті значно полегшити життя господарям.

"Завдяки чіпу власникам будуть приходити нагадування про щеплення, також на нього будуть записуватись усі ветеренарні маніпуляції, які проводились із твариною", – додала Оксана Кошак.

Станом на сьогодні у місті працює 20 клінік, де можна зареєструвати свого домашнього улюбленця та зробити всі необхідні щеплення. Зареєстрованим собакам видається жетон та реєстраційна картка. У випадку, якщо жетон загубиться, його можна буде відновити за допомогою рейєстраційної картки. Така послуга коштуватиме 40 грн.

Нагадаємо, у Львові з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.