Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

П'ятниця, 27 квітня 2018, 10:39

Чорнобиль планують перетворити у промислову зону

Чорнобильська зона

Через значні іноземні інвестиції уряд запропонував перетворити частину Чорнобильської зони відчуження на територію спеціального промислового використання.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Уряд планує перетворити частину зони відчуження на територію спеціального промислового використання. Відповідний законопроект, розроблений Мінприроди спільно з адміністрацією Чорнобильської зони, знаходиться на погодженні та має найближчим часом бути розглянутий Кабінетом Міністрів.

До території спеціального промислового використання входять міста Прип’ять і Чорнобиль, об’єкти "Вектор" та сама Чорнобильська атомна електростанція і збудована під неї енергетична інфраструктура.

"Ми хочемо, щоб ці території стали не лише місцем для інновацій, але й були доступними для промислового використання та заробляли кошти для України. Йдеться про десятикілометрову частину зони відчуження. Саме її ми пропонуємо перетворити на територію спеціального промислового використання", – заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Також він зазначив, що попри відкриття Чорнобильської зони для промисловців, зона відчуження залишається непридатною для постійного проживання людей.

За словами Семерака, на сьогоднішній день у Чорнобильській зоні збудовано першу сонячну електростанцію, яка є приватною інвестицією і на яку не було витрачено жодної копійки з державного бюджету.

Нагадаємо, що у лютому минулого року у розвиток сонячної енергетики в зоні відчуження були готові інвестувати 44 закордонних компанії. А ще в 2016 році низка канадських інвесторів зацікавися будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів у Чорнобильській зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.