Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

korysniporady.com.ua

Вівторок, 21 червня 2016, 17:59

Канада планує збудувати у Чорнобилі сонячні електростанції

Чорнобильська зона

Низка канадських інвесторів зацікавися будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів у Чорнобильській зоні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час Канадсько-українського бізнес-форуму, канадські інвестори із зацікавленістю розглядають можливість будівництва біопаливних заводів та електростанцій на території Чорнобильської зони. 

"Від канадських бізнесменів прозвучало кілька реальних пропозицій, які стосуються можливого будівництва. У першу чергу ми будемо розглядати варіант розвитку альтернативної енергетики у зоні спеціального промислового використання, адже урядом ухвалено рішення на решті території створити заповідник, який виконуватиме буферну функцію перед зоною спеціального промислового використання", – наголосив Остап Семерак.

За його словами, представників канадських бізнес-кіл зацікавила сонячна енергетика, оскільки в зоні відчуження  є недозавантажені мережі та нижча вартість оренди землі. Однак для реалізації подібних проектів потрібне законодавче врегулювання земельних відносин у зоні відчуження.

"Ми очікуємо, що законопроект для врегулювання даного питання буде повністю ухвалений до кінця роботи нинішньої сесії Верховної Ради. На початку червня він вже пройшов перше читання. Це дасть змогу врегулювати українське законодавство у питанні виділення землі в зоні ЧАЕС, де є близько 6 тис га незадіяних земельних ділянок, частина з яких може використовуватися для розміщення об'єктів електричної генерації, а частина для вирощування енергетичних культур", – повідомив Остап Семерак.

Нагадаємо, для збереження природних комплексів Полісся на території Чорнобильської зони планують створити радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.