Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква Миколая у Михайлевичах

foto-planeta.com

П'ятниця, 4 травня 2018, 16:34

У Самбірському районі зафіксували сплеск парафіяльної міграції громад

церква Миколая у Михайлевичах

На Самбірщині двi парафії перейшли з одної конфесії в іншу, а у Кам'янка-Бузькому районі одна парафія з православ'я перейшла в греко-католицизм.

Про це йдеться у розпорядження голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки № 377/0/5-18 від 2 травня.

Документом зареєстровано зміни до статуту релігійної громади Української Православної Церкви Київського Патріархату села Ямне Кам’янка-Бузького району, у новій редакції документ є статутом релігійної організації "Релігійна громада Української Греко-Католицької Церкви парафії Успення Пресвятої Богородиці у с. Ямне Кам’янка-Бузького району Львівської області" з урахуванням зміни конфесійної належності.

Також змінили конфесію дві церкви у двох сусідніх селах Самбірського району.

Розпорядженням зареєструвано зміни до статуту релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Михайлевичі Самбірського району, виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця у с. Михайлевичі Самбірського району Львівської області" з урахуванням зміни юрисдикційної належності.

Також зареєстровано зміни до статуту релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Шептичі Самбірського району, виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації "Релігійна громада Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Успіння Пресвятої Богородиці у с. Шептичі Самбірського району Львівської області" з урахуванням зміни юрисдикційної належності.

У коментарі Варіантам голова Михайлевицької сільської ради (до якої входять і Шептичі) Юрій Рурко підтвердив цю інформацію, і зазначив, що обидві парафії провели збори присвячені переходу.

Додамо, що наприкінці лютого парафія у Старосамбірському районі здійснила  перехід з одної православної конфесії в іншу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.