Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Понеділок, 7 травня 2018, 09:41

Боротьба зі «злодіями в законі» в Україні – це звичайний популізм, – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Заяви українських правоохоронних органів про ефективну боротьбу зі «злодіями в законі» є популістичними. Реально ж, їх ніхто не судить і не карає.

Про це у коментарі УНН зазначив голова Львівської обласної  партійної організації ВО «Батьківщина», експерт з питань реформування МВС Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба обласного партосередку.

За  його словами, раніше, за підсумками розслідування, «злодіїв у законі» арештовували,  зібрані матеріали скеровували до суду.

«Нині через те, що наша правоохоронна система паралізована, в Україні спостерігається справжній розгул злочинності, не лише загальноукраїнської, але і міжнародної. Заяви про те, що правоохоронці навели порядок із «злодіями у законі» – це популізм. Насправді, законників ловлять, а оскільки довести їх злочин неможливо – правоохоронці просто видворяють «злодіїв у законі» за межі України, і тішаться цим. Для того, щоб затримати і заарештувати потрібна кропітка багатомісячна, а то й багаторічна система документування, яка давно знищена. А щоб напрацювати нову потрібний час», – розповів Михайло Цимбалюк.

Експерт зазначив, що у 2016 році парламент пропонував ввести поняття «злодій в законі» у законодавче поле.

«Планувалося, що буде запроваджена кримінальна відповідальність для так званих законників. Хоча особисто вважаю, що цього робити не варто. Такий закон діє у Росії та в Грузії, і там це явище так і не побороли. Треба було просто не ліквідовувати Управління по боротьбі з організованою злочинністю, яке якраз і займалося притягнення до відповідальності «злодіїв у законі», – переконаний Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.