Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Понеділок, 7 травня 2018, 14:43

На Нову українську школу на Львівщині виділили 71 млн грн з держбюджету

школа

З цих коштів 2,8 млн грн скерують на підготовку вчителів початкових класів, іноземних мов та заступників директорів шкіл.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

"40% від усіх державних субвенцій, а це 28,4 мільйони гривень, піде на меблі; 28,4 мільйони йде на дидактику для першокласників; 14,2 мільйони гривень піде на закупівлю комп'ютерного обладнання для школярів", – про це на брифінгу заявила директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

За її словами, кошти на меблі розподілялися на кількість класів, кошти на дидактичні матеріали – на кількість дітей, а кошти на комп'ютерне обладнання – пропорційно до кількості шкіл.

"Дана програма діє на співфінансуванні, тому місцеві органи влади також мають бути залучені до формування Нової школи", – додала Любомира Мандзій.

Окрім виділеної субвенції, міста обласного значення мають співфінансувати 30% від вартості усього фінансування школи, райони – 10% коштів, гірські території та об'єднані територіальні громади мають надавати щонайменше 5%.

"У Львівській школі підготовлено 7 тренерів вчителів всеукраїнського рівня. Це дуже високий показник, зважаючи на те, що в інших областях кількість таких тренерів складає 2-4 людини", – наголосила координатор Нової української школи у Львівській області Ольга Банах.

Наразі на Львівщині до навчання задіяно 1873 педагоги та 925 заступників директорів.

Нагадаємо, що у 2017 році на Львівщині було відкрито 9 пілотних шкіл, які навчалися за оновленою програмою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.