Львівський чиновник отримав хабар у 1000 доларів хабара від підприємця (оновлено)

Вівторок, 8 травня 2018, 11:00

За ці кошти держслужбовець мав не повідомляти про порушення, виявлені під час перевірки підприємства.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора у Львові правоохоронці затримали головного інспектора регіонального управління Держпраці Львівщини, 25-річного львів’янина, на хабарництві.

Зокрема, чиновник отримав від приватного підприємця 1 000 доларів за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення, виявлені під час перевірки його підприємства.

Як заявили у СБУ Львівщини, підприємець, що володіє продуктовим магазином, за думкою інспектора, неналежним чином оформив на роботу декількох працівників, відтак за складання «позитивного» акту перевірки хабарник вимагав гроші. У разі відмови підприємця б оштрафували на 100 000 грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. 

Мітки: держслужбовці, Національна поліція у Львівській області, новини львова, приватні підприємства, СБУ у Львівській області, фото, хабар