Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ремонт доріг

Вівторок, 22 травня 2018, 11:00

За польський кредит на Львівщині відремонтують дороги до 4 пунктів пропуску

ремонт доріг

Загалом на ремонт доріг до пунктів пропуску з Польщею передбачено 68 млн євро.

Про це повідомляє видання Finance.ua.

Як заявив голова Укравтодору Славомір Новак, панується відремонтувати дороги з українського боку кордону до пунктів пропуску: "Устилуг" у Волинській області та "Рава-Руська", "Грушів" (два відрізки доріг), "Нижанковичі" і "Смільниця" у Львівській області.

За його словами, із 100 млн євро польського кредиту для України, наданого в 2015 році, 32 млн євро призначено на пункти пропуску, а 68 млн – на дороги.

Наразі в рамках будівництва доріг вже погоджено шість проектів – проведено тендери і підписано контракти з польськими компаніями Unibep i Drog-Bud, а за умовами контракту 40% робіт у рамках цих угод мають виконувати українські компанії. 

"Ми ще повинні вирішити кілька технічних питань, зокрема – як платити податки. В робочому порядку намагаємося вирішити це питання. З компаніями, які перемогли в цих тендерах, ми працюємо практично щодня", – додав Славомір Новак.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада прийняла законопроект про будівництво доріг за принципом концесії. Першою концесійною дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, яка сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.