Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

останній дзвоник

Радикальна партія України

Прес-реліз,   Вівторок, 22 травня 2018, 12:14

Радикальна партія Львівщини закликає політиків відмовитися від піару на шкільних лінійках

останній дзвоник

Львівська ТО Радикальної партії Олега Ляшка цього року не братиме участь у шкільних лінійках і закликає усі  політичні партії та чиновників відмовитися від піару на шкільних заходах.

За словами Миколи Іщука, голови Львівської територіальної організації РПЛ, участь політиків у святах першого та останнього дзвоників – пережитки Радянського Союзу. Від цього однозначно час відходити:

«Союзу вже давно немає, а політики на шкільних лінійках є. І наші діти з року в рік стоять і нудяться на цих довгих святах і щоразу слухають довгі промови наших чиновників про те, як вони пройшли свій нелегкий шлях і як добре треба вчитися, щоб досягти успіху. Вчитися, безумовно, треба добре, але десятиліттями відпрацьований формат свята потрібно змінювати», – заявив Іщук.

«Ляшківці Львівщини підтримують ініціативу Міністерство освіти в тому плані, що свято має бути, але його формат обов’язково потрібно змінювати. До того ж на цьому святі немає місця політикам. Вартує запроваджувати цікаві змістовні методи роботи з дітьми і шукати альтернативу шкільним лінійкам. В цей день треба проводити цікаві спортивні змагання, квести, ігри, спільні пікніки, щоб діти відпочивали, спілкувалися і всі разом цікаво прощалися з навчанням», – додав він.

Щодо чиновницької і політичної роботи, то тут потрібно не на шкільні лінійки ходити, переконаний Микола Іщук, а виконувати свої передвиборні обіцянки:

«Потрібно зустрічатися з людьми і мати мужність подивитися їм в очі, треба ходити до школи і чути проблеми вчителів, вникати в потреби освіти, а не говорити гучні порожні слова дітям», – зазначив Іщук.

Також, за його словами, потрібно переймати досвід у своїх західних колег, де політики ходять у навчальні заклади і читають студентам лекції, розповідають реальні речі в тій галузі, де вони є фахівцями, чи це історія, політологія чи економіка, а не звітують про те, як потратили державні кошти.

«Члени Радикальної партії, лідер партії Олег Ляшко не йдуть на лінійки, вони йдуть до простих людей, чують їх потреби і допомагають, вони йдуть в університети і читають студентам лекції. Їм не соромно дивитися людям в очі і ділитися реальними знаннями», – додав Іщук.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила, що проведення шкільних лінійок – не обов'язковий атрибут системи освіти.

Міністерство освіти і науки не збирається забороняти лінійки, але пропонує замінити шкільні лінійки на інші формати спілкування педагогів зі школярами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.