Журналісти Садового звільняються через публікацію про Козловського

П'ятниця, 25 травня 2018, 16:28

Причиною звільнення двох журналістів стало вилучення з сайту "Футбол24" публікації про президента ФК Рух, депутата Львівської міськради Григорія Козловського.

Про це повідомляє "Детектор медіа".

Учора, 24 травня, стало відомо про те, що з сайту "Футбол 24" видалили (разом із кешами) матеріал журналіста Андрія Сеньківа під назвою "Президенту Руха заборонили ходити на стадіон і він сидить в кафе. Це ще краще". У репортажі, скріншоти якого зберігли журналісти видання Tribuna.com, мова йшла про підприємця, президента ФК Рух Григорія Козловського, який свого часу здобув дискваліфікацію за те, що в серпні 2017 року декілька разів вибіг на поле під час одного з матчів. Тепер президент винниківського Руха дивиться матчі своєї команди з кафе. У матеріалі підкреслюється, що дискваліфікація цього не забороняє.

Матеріал з "Футболу 24" видалили, а його автор Андрій Сеньків на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив про те, що з 1 червня він більше не буде співпрацівником цього сайту. У коментарі "Детектору медіа" журналіст підтвердив інформацію про своє звільнення, а також підкреслив, що це суто його рішення.

"Так, з 1 червня я більше не працюватиму на "Футбол 24", – повідомив Сеньків. – Вважаю ненормальним писати на сайті, де утискається свобода слова й нема нічого страшного в цензурі. Видалити матеріал з сайту без згоди автора і редакції – жахливо. Це неприпустимо для моєї професії".

Також журналіст зазначив, що жодної розмови щодо публікації чи видалення цього матеріалу з керівництвом холдингу ТРК "Люкс", до складу якого входить видання "Футбол 24", в нього не було.

"Жодного діалогу з керівництвом холдингу в мене не було, – відповів Андрій Сеньків на питання ДМ. – Але і так все зрозуміло – спонсор важливіший компанії, ніж журналістські принципи. Мені це дико. Тому я йду геть. Щодо подальшого працевлаштування поки жодної конкретики нема. Я готовий продовжити свою роботу як у журналістиці, так і в іншій сфері".

Також ситуацію прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий, дружина якого є керівницею медіахолдинг "Люкс", куди входить сайт "Футбол24". "В ситуації з журналістами Футбол24 вважаю, що зняття матеріалу з сайту було неправильним кроком. Дуже сподіваюсь, що в керівництва і журналістів ще є шанс порозумітись. Зі своєї сторони хочу посприяти поінформованості аудиторії про що йде мова і опублікувати матеріал на своїй сторінці. Читайте" – наголосив він.

Зазначимо, що згодом статтю  відновили на сайті "Футбол24".

Нагадаємо, торік 13 серпня під час матчу Рух-Жемчужина Козловський вибіг на поле та порушив  перебіг матчу. За це він отримав дискваліфікацію. А у 2016 році Григорій Козловський також отримав річну заборону від КДК ФФУ на відвідування матчів Руху за погрози розправитися із арбітрами, після програшу своєї команди у Кубку України.

Мітки: 24 канал, Андрій Садовий, Григорій Козловський, новини львова, ТРК Люкс