Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірис

Commons.Wikimedia.org

Вівторок, 5 червня 2018, 11:26

На Львівщині почали роботу над створенням ботанічного заказника

Ірис

Ініціаторами створення об'єкту природо-заповідного фонду є науковці Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації розглянув звернення проректора, професора, Романа Гладишевського та завідувача кафедри ботаніки, професора Лідії Тасєнкевич Львівського національного університету імені Івана Франка щодо створення ботанічного заказника загальнодержавного значення "Долина ірисів".

Зазначимо, що науковці кафедри ботаніки Львівського національного університету імені Івана Франка, зокрема аспірант кафедри ботаніки Марія Сенів, та завідувач кафедри ботаніки, професор Лідія Тасєнкевич виявили унікальний, найбільший з відомих в Україні, осередок півників сибірських (Iris sibirica) на території Львівської області, в якому налічується та росте біля 3000 генеративних особин виду.

З метою збереження рідкісного представника флори України і нашого регіону півників сибірських – виду, занесеного до Червоної книги України (2009), департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА підтримує та не заперечує щодо створення ботанічного заказника загальнодержавного значення "Долина ірисів".

Відтак, ботанічний заказник планують створити на площі 18 га на вологих і заболочених луках в долині р. Дністер поблизу села Надітичі Миколаївського району Львівської області.

Додамо, що цього року почали роботу також над створенням нацпарку в Сокальському районі.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.