Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

Вівторок, 5 червня 2018, 12:01

В Україні перевірятимуть кожного отримувача субсидій

комунальні послуги

Також боржникам комунальних послуг субсидію ліквідовуватимуть автоматично.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Як заявив заступник міністра фінансів Сергій Марченко, уряд готується до запровадження третього етапу монетизації субсидій та пеервірятиме їсіх отримувачів субсидій.

Згідно з новими правилами, отримання субсидії ускладнюється додатковим вимогами, відтак, її може втратити кожен п’ятий-шостий українець.

"Перевірки відбуватимуться в кілька етапів: на етапі нарахувань в територіальних підрозділах Мінсоцполітики, на етапі верифікації через дані реєстрів Державної фіскальної служби, Державної міграційної служби, Мін’юсту, банки. Уся інформація буде збиратися та оброблятися у нас в Мінфіні. Вона дозволить в автоматичному режимі виявляти субсидіантів, майновий стан яких є сумнівним та потребує додаткової перевірки", – наголосив Сергій Марченко.

Відтак, міністерство проводитиме моніторинг заявлених доходів та здійснених витрат отримувачів субсидій.

Крім цього, субсидію не отримуватимуть українці, у яких є, навіть найменша, заборгованість за комунальні послуги.

"Житлово-комунальна сфера налаштована таким чином, що боржників, особливо домогосподарства, не так просто відключити від послуг. Тому основний принцип, який допоможе в цій ситуації – автоматична втрата права на субсидію у разі несплати", – додав Сергій Марченко.

Нагадаємо, з 1 травня змінились форма заяви та декларації для призначення житлових субсидій. Відтепер у декларації потрібно подати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами, авто, із дати випуску яких минуло менше ніж 5 років, інші доходи.

А у березні уряд затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій. Загалом Міністерство фінансів розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Через зміни у законодавстві 20% українців втратять право на субсидії.

Наш канал в Телеграм.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.