Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Степан Пакіж

Середа, 6 червня 2018, 16:36

Садофілу Пакіжу світить 5 років за ґратами

Степан Пакіж

Прокуратура повідомила про підозру в службовій недбалості директору "Львівтеплоенерго" Степану Пакіжу.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Сьогодні прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив про підозру депутату Львівської обласної ради (Самопоміч), директору ЛМКП "Львівтеплоенерго" Степану Пакіжу у скоєнні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Зокрема, через неналежне виконання своїх службових обов’язків, територіальній громаді Львова були завдані значні збитки.

"Всупереч вимог регуляторних актів у сфері енергетики, не маючи законного права підписувати договори щодо постачання очолюваному підприємству 12 510 000 метрів кубічних природного газу, службовець все ж уклав договір. Крім цього, чоловік перерахував фірмі-постачальнику 3 281 000 гривень у той час, коли газ не був доставлений на підприємство", – заявив Юрій Квятківський.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення Пакіжа від займаної посади, а у разі доведення вини, йому загрожує до 5 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, у грудні  минулого року Держаудитслужба виявила зловживання ЛМКП "Львівтеплоенерго" із закупівлями на майже 100 млн грн. Додамо, Степан Пакіж з грудня 2010 року є директором ЛМКП "Львівтеплоенерго", а до цього працював на ВАТ "Жидачівському целюлозно-паперовому комбінаті".  Торік прокуратура відкрила кримінальне провадження через незадекларовану квартиру директора "Львівтеплоенерго".

На місцевих виборах у складі партії "Об'єднання "Самопоміч" переміг у Залізничному районі Львова (26,77% голосів, 2 округ) та пройшов у Львівську обласну раду, офіційно – безпартійний. У минулому році він задекларував 938 085 грн загального доходу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.