Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

Вівторок, 12 червня 2018, 11:00

Нацбанк змінив правила здійснення закордонних грошових переказів

банк

Банки можуть подавати електронні копії документів для здійснення закордонних грошових переказів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Національний банк своєю постановою від 7 червня змінив правила здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Відтак, банкам надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти.

Зокрема, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтвердних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтверджуючих документів, поданих фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їх подальшого зберігання.

Також фізичні особи отримають можливість з допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати у гривні переказ в іноземній валюті за межі України, а також за рішенням відправника переказу з-за кордону в іноземній валюті, отримати такий переказ в Україні в гривні.

Зміни набирають в чинності з 12 червня.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.